Werkstudent bij Defensie

Een unieke bijbaan met absolute meerwaarde voor je cv!

Defensie ken je ongetwijfeld, we zijn tenslotte elke week wel een keer in het nieuws. Maar weet je ook wat voor bijzondere, hightech organisatie vol specialistische kennis Defensie is? Als werkstudent kun je nu ook tijdens je studie onze wereld én jouw mogelijkheden erin ontdekken. Je doet waardevolle werkervaring op, ontwikkelt je leiderschapskwaliteiten en levert bovendien een positieve maatschappelijke bijdrage. Dat kan bij de Marine, Landmacht, Luchtmacht of Marechaussee, maar bijvoorbeeld ook bij de Defensie Materieel Organisatie, de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, het Defensie Cyber Commando of de Defensie Gezondheidszorg Organisatie.

Wat ga je doen?

Belangrijkste aspect aan je ‘bijbaan’ is dat je voor minimaal 8 uur per week wordt ingezet op een plek waar je met jouw kennis een echte bijdrage kunt leveren. Bijvoorbeeld als werktuigbouwkundige bij het ontwerp van toekomstig materieel, als IT’er bij het project Grensverleggende IT bij het JIVC (Joint Informatievoorziening Commando), als hacker bij het Defensie Cyber Commando of als geschiedkundige in de rol van analist binnen onze inlichtingenketen. Samen met jou kijken we waar we de beste match kunnen creëren.

Daarnaast kun je vakken volgen aan de Nederlandse Defensie Academie (NLDA), gericht op leiderschap, teamwork en doorzettingsvermogen. Vaardigheden die je in de militaire wereld op unieke wijze moet toepassen. In eerste instantie bieden we dit aan tijdens een jaarlijkse summerschool. Daarnaast organiseren we regelmatig masterclasses over specifieke thema’s, waarbij we een brug slaan tussen de militaire wereld en het bedrijfsleven.

Visual

Wat bieden we?

  • Je salaris is afhankelijk van je rang, leeftijd en ervaring. Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden van Defensie vind je op deze pagina.
  • De mogelijkheid om als militair al tijdens je studie een bijdrage te leveren aan vrede en veiligheid.
  • Goede begeleiding en de kans te profiteren van ervaren militairen met zeer specialistische kennis op jouw vakgebied.
  • Het volgen van unieke vakken aan de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). Deelnemen aan masterclasses over onderwerpen zoals leiderschap, doorzettingsvermogen en teamwork.
  • Het opdoen van relevante werkervaring binnen een unieke organisatie.

Sollicitatieprocedure

Je komt in aanmerking voor de functie van militair werkstudent zodra je een positief bindend studieadvies WO hebt gekregen. Na je sollicitatie doorloop je het selectie-, keurings- en aanstellingsproces van Defensie, dat onder meer bestaat uit een medische en psychologische keuring en een veiligheidsonderzoek. Houd er rekening mee dat dit enige tijd kan duren.

Enthousiast?

Stuur ons je cv en een toelichting met daarin jouw kennis, ervaring en interessegebieden. We nemen dan snel contact op om te kijken of en waar er voor jou mogelijkheden zijn als werkstudent bij Defensie.