Werken bij Defensie maar niet als militair?

Bekijk de vacatures

Naast 40.000 beroepsmilitairen werken er ook nog zo’n 16.000 burgermedewerkers bij Defensie. Deze specialisten leveren in hun eigen vakgebied een bijdrage aan een professionele defensieorganisatie – en daarmee indirect aan vrede en veiligheid in binnen- en buitenland.

Bekijk de video

Wat kun je doen?

Support

Inkoper, beveiliger, cateringmedewerker, laborant of HR-medewerker. Bedenk een functie en de kans is groot dat je ‘m vindt bij het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO). DOSCO verricht ondersteunende taken voor de Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee, bijvoorbeeld op het gebied van voedsel, gezondheidszorg, gebouwen, oefenterreinen, onderwijs en personeelsdiensten. Zo draag je vanuit jouw ondersteunende rol bij aan een goede inzetbaarheid van je militaire collega’s.

Bekijk de supportvacatures
Functionele ICT

Liever aan de slag met digitale techniek? Naast het land, de zee, de lucht en de ruimte is cyberspace het vijfde werkgebied waarin Defensie actief is. Zo verzorgt de functionele ICT-organisatie binnen Defensie vooral de ondersteunende systemen voor zaken als payrolling, planning en HR. Je kunt hier bijvoorbeeld aan de slag als software engineer of functioneel beheerder.

Bekijk de cybervacatures
Operationele ICT

Naast functionele systemen worden er ook operationele systemen ontwikkeld bij Defensie. Denk bijvoorbeeld aan een informatiesysteem dat de commandovoering ondersteunt tijdens missies en oefeningen. Als operationeel ICT’er zit je niet alleen achter je computer, maar ga je zo nu en dan ook mee met militairen om te kijken hoe de software het in het echt doet.

Bekijk de IT vacatures
Heb jij interesse in een functie als niet militair bij de Marine?

Mail dan je CV naar burgerbijdemarine@mindef.nl en wie weet ben jij straks onze nieuwe collega!

Verhalen van onze mensen
Bekijk alle verhalen van onze mensen
Lees verder
Bekijk onze vacatures
Ontdek al onze burgervacatures hier
Bekijk de vacatures