Verkorte officiersopleiding met HAVO

Heb je een HAVO diploma en wil je officier worden bij Defensie? Dan heb je alleen bij de Luchtmacht de volgende opties:

  • Met een HAVO diploma kun je jezelf aanmelden voor de selectie tot vlieger of air controller. Allebei uitdagende functies met veel verantwoordelijkheid. Kijk voor meer uitleg over de selectie en de opleiding van de Vlieger, of die van de Air Controller.
  • Je kunt met je HAVO diploma ook Officier ICT of Officier Elektronica worden bij de Luchtmacht. In dit opleidingstraject start je op de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda en vervolgens ga je voor de functie Officier ICT Informatica of Technische informatica studeren aan de Avans Hogeschool te Breda (HBO). Voor de functie Officier Elektronica ga je Elektrotechniek studeren. Kijk voor meer inhoudelijke informatie over de opleiding Informatica , de opleiding Technische Informatica of voor de opleiding Elektrotechniek.
  • Je blijft gedurende de opleiding cadet op de KMA. Dit betekent dat je woont en leeft met je toekomstig collega officieren op of rondom het KMA-terrein. Tijdens je bachelor studie zal je stage lopen en afstuderen binnen de Luchtmacht en neem je deel aan alle sociale activiteiten op de KMA.