Defensie studiedeal

Defensie Studiedeal

Straks starten bij Defensie? Dan betalen wij nu je studie!

Meld je aan

Doe jij een MBO-, HBO- of WO-studie en wil je na afloop bij Defensie aan de slag? Dan hebben wij een geweldige deal voor je: straks een mooie startfunctie bij de Defensie én nu je volledige opleiding betaald. Check hier of je met jouw studie in aanmerking komt.

Zo werkt het:
De Studiedeal in 1 minuut

Ervaringen

play video

Gratis studeren én baangarantie?

Bekijk het verhaal
van Robin

play video

Waarom de Studiedeal?

MBO-, HBO- en WO-studenten
aan het woord

Veelgestelde vragen

 • Hoe werkt de Studiedeal?

  1. 1. Meld je online aan.
  2. 2. Wij beoordelen je aanmelding.
  3. 3. Na akkoord ga je langs bij een van onze voorlichters voor een intakegesprek.
  4. 4. Je krijgt een psychologische en medische screening.
  5. 5. Je regelt een verklaring omtrent gedrag (VOG).
  6. 6. Je ontvangt een contract voor een betaalde studie met baangarantie.
  7. 7. Na afronding van je studie ga je aan de slag bij Defensie.
 • Wanneer kan ik me aanmelden voor de Studiedeal?

  Je kunt je aanmelden voor de Studiedeal als je staat ingeschreven bij een onderwijsinstelling. Dat kan dus in je eerste jaar zijn, maar ook in je tweede, derde of vierde studiejaar. Je kunt de kosten niet met terugwerkende kracht declareren bij Defensie.

 • Welke kosten vergoedt Defensie allemaal?

  Defensie vergoedt alle kosten die je maakt in verband met je opleiding. Denk hierbij niet alleen aan je schoolgeld, maar ook aan een laptop, boeken, studie-excursies en extra certificaten. Ook eventuele schoenen, kleding of gereedschap vergoeden we. Let op: reiskosten worden niet vergoed.

 • Kan ik tijdens mijn studie ook stage lopen bij Defensie?

  Ja, dat is in bijna alle gevallen mogelijk. Als je tijdens je studie stage moet lopen, probeert Defensie te zorgen voor een stageplek die aansluit bij je toekomstige functie. Dit kan een tussentijdse of een afstudeerstage zijn.

 • Wat gebeurt er na mijn studie?

  Als je klaar bent met je studie gaan we je eerst keuren. Je krijgt een aanstellingskeuring bestaande uit een psychologisch onderzoek, een medische keuring en een veiligheidsonderzoek. Als je de keuring goed hebt doorlopen, treed je in dienst bij Defensie. Maar voordat je echt aan de slag gaat, volg je ook 2 korte opleidingen die wij voor je betalen. Dit zijn de Algemene Militaire Opleiding waarin je militaire kennis en vaardigheden opdoet, en een Vaktechnische Opleiding waarin je je voorbereidt op je toekomstige functie. Vanaf het moment dat je in dienst treedt ontvang je salaris.

 • Wat als ik me heb aangemeld voor de Studiedeal en wil stoppen met mijn studie?


  Als je voortijdig stopt met je studie, wordt de overeenkomst met Defensie ontbonden en moet je de gemaakte kosten terugbetalen.

 • Met welke studie's kom je in aanmerking voor de studiedeal?


  Met bijna alle technische opleidingen op MBO, HBO en WO niveau kom je in aanmerking voor de studiedeal. Bekijk de lijst hier. Twijfel je over jouw technische studie? Neem dan contact met ons op.