Vragen? Menu Open Dagen

Studeer leiderschap

Op universitair niveau

Studeren bij Defensie, wat houdt dat in?
Hier vind je alle antwoorden.

Bekijk de video

Één academie

De Nederlandse Defensie Academie (NLDA) is het opleidingsinstituut van Defensie en daarmee verantwoordelijk voor jouw academische opleiding. Je militaire vorming en persoonlijke ontwikkeling vormen de rode draad binnen het curriculum.

Meer weten?
Lees meer op NLDA.nl
Bekijk de studiegidsen
Play

Ontdek meer over de NLDA

Open Dagen

Twee campussen

Defensie beschikt over twee universiteitscampussen: de Koninklijke Militaire Academie in Breda en het Koninklijk Instituut voor de Marine in Den Helder. Je studiekeuze bepaalt waar jij je bachelor zult volgen.

KMA

Koninklijke Militaire Academie,
Breda

Bekijk virtuele tour van de KMA

KIM

Koninklijk Instituut voor de Marine,
Den Helder

Bekijk virtuele tour van het KIM

Drie bachelors

Defensie biedt 3 verschillende, geaccrediteerde bachelorstudies op wetenschappelijk niveau: een strategische, bedrijfseconomische en technische variant.

Krijgswetenschappen

Militaire bedrijfswetenschappen

Militaire systemen & Technologie

Open Dagen

Vier Ervaringen

Hoe ervaren onze huidige studenten hun studie bij Defensie? Ze vertellen het je zelf in deze video’s:

Lisa & Yannick

Cadetten op de KMA

Florine & Thomas

Adelborsten op het KIM

Een studie bij Defensie:
hoe regel je dat?

Bekijk onderstaande video en ontdek het in 1 minuut!

Bekijk de video

Het traject tot officier

Dit is Learn to Lead, een serie waarin bevlogen studenten ons meenemen in hun opleidingstraject tot officier bij de Marine, Landmacht, Luchtmacht of Marechaussee.

Episode 1

De opkomst

We volgen onze aankomende officieren in hun eerste week op de academie: een tijd van afscheid nemen, je grenzen verleggen én de eerste stappen als militair.

Episode 2

Militaire skills

De kop is eraf. Aan het begin van de officiersopleiding gaat het er meteen stevig aan toe. Maar als je wilt leidinggeven aan anderen, moet je eerst jezelf tegenkomen.

Episode 3

Terug op de academie

De introductieperiode is voorbij, onze officieren zijn weer terug op de academie. Dit betekent dat ze officieel zijn bevorderd tot adelborsten en cadetten. Tijd voor een feestje.

Episode 4

Aan boord

Of je zeebenen hebt? Dat ontdek je maar op één manier. Onze adelborsten doen hun eerste praktijkervaring op aan boord van een schip.

Episode 5

Bivak

Militaire gezichtscamouflage op en de bossen in: de cadetten gaan op bivak. Lange dagen van tactische verplaatsingen, je eerste beveluitvoeringen en slapen onder je poncho.

Episode 6

Varen moet je leren

Onze adelborsten leren varen op grote én kleine schepen. Hoe teken je de kaart in en wie neemt de leiding op de brug? Het leven op een schip verveelt nooit.

Episode 7

Vrienden en vrijheid

Tijd voor een beetje plezier. De adelborsten en cadetten gaan sporten, de stad in, naar het boksgala en op dansles. Ook zonder ritmegevoel.

Episode 8

Mentale weerbaarheid

Onze cadetten reizen af naar de bergen voor een zware mentale beproeving. Op hoge hoogte verleggen ze hun grenzen en overwinnen ze hun angsten.

Episode 9

De eerste streep

Na weken van doorzetten ontvangen de cadetten eindelijk hun eerste streep. Maar voordat het zover is, moeten ze eerst een aantal grensverleggende activiteiten doorstaan.

Episode 10

In de collegebanken

Na alle buitenactiviteiten zou je bijna vergeten dat er ook nog gestudeerd moet worden. Onze aanstormende officieren duiken de collegebanken in en leren alles over regels, wetten en tactieken.

Episode 11

De kruisreis

Als marineofficier is varen je tweede natuur. Daarom gaan de adelborsten op kruisreis. Twee mooie weken van hevige inspanning én ontspanning.

Episode 12

Proeve van bekwaamheid

De laatste loodjes van de KMA. Onze cadetten moeten bewijzen wat ze allemaal hebben geleerd tijdens de Proeve van bekwaamheid. Met een virtueel scenario worden ze getest op hun eigen vakgebied.

Episode 13

Officierschap

Het is onze adelborsten en cadetten gelukt! De titel van officier is binnen. Samen kijken ze terug op een turbulente periode vol groei, spanning en overwinning.

1/

Dit kun je worden

College Talk

College Talk gemist?
Bekijk ze hieronder terug.

College Talk over Identificatie en Motivatie

College Talk over Studeren en Studentenleven

College Talk over Leiderschap

Sluiten

 

0:00
Play/pause
00:00  /  00:00