Onze mensen

De mannen en vrouwen van Defensie vormen een bijzondere groep. In weinig andere (grote) organisaties staat kameraadschap zo hoog in het vaandel als binnen onze gelederen. Dat is ook niet zo vreemd, want in het bijzondere werk van Defensie moet je blind kunnen vertrouwen op de man of vrouw naast je. En andersom.

Eenheid

Afkomst, geslacht, geaardheid of huidskleur kan binnen Defensie nooit een rol spelen. Bij ons gaat het niet om wat je bent, maar wat je kunt en doet. Iedereen maakt deel uit van een eenheid, van een groep (ongeveer tien man) tot een brigade (ongeveer 3000 man), en als eenheid zorg je dat de klus geklaard wordt.

Divers

Zijn we dan allemaal hetzelfde? Nee, en daar houden we ook rekening mee. De Nederlandse maatschappij heeft als belangrijk kenmerk dat ze ongelooflijk divers is. Aangezien Defensie een afspiegeling is van die maatschappij, is de samenstelling van ons personeel ook heel divers. Heb je bijvoorbeeld speciale wensen wat betreft voeding? Dan kan dat, of je nu vegetarisch, koosjer of halal voedsel wilt, Defensie heeft alles in huis. Zoek je geestelijke bijstand? Dan hebben we geestelijk verzorgers op het gebied van humanistische, joodse, islamitische, protestantse, hindoeïstische of katholieke traditie.

Ouderschap

Ook hebben we allerlei voorzieningen om werk en privé te kunnen combineren. Ouderschapsverlof is bijvoorbeeld mogelijk en een aantal kazernes heeft zelfs een kinderdagverblijf op of naast het terrein!

Aan alle randvoorwaarden is dus gedacht, zodat je samen met je collega’s je werk kunt doen. Want ook al hebben we veel en modern materieel in huis, ons personeel is en blijft het grootste kapitaal van onze organisatie.