Vragen?

Start je carrière:

Als een officier

Ben jij (bijna) klaar met je hbo- of universitaire studie? Dan kun je officier worden bij Defensie. Er zijn maar weinig bedrijven waar je als HBO’er of WO’er zo snel een leidinggevende rol kunt vervullen. Voordat je echt aan de slag gaat als een officier, bereiden we je in anderhalf jaar voor op je militaire functie.

Bekijk de vacatures Alles over officier worden

Officier,

De manager

Van Defensie

ICT-projecten aansturen

Officier
ICT Manager

Bekijk de vacature

Technische projecten leiden

Officier
Technische Dienst

Bekijk de vacature

Bouwprojecten managen

Officier
Bouwtechniek

Bekijk de vacature

ICT-systemen coördineren

Officier
ICT

Bekijk de vacature

Een technisch team leiden

Officier
Technische Dienst

Bekijk de vacature

Logistiek managen

Officier
Logistiek

Bekijk de vacature

Managen in het veld

Officier
Infanterie

Bekijk de vacature

Technische projecten managen

Officier
Electronica

Bekijk de vacature

Gevechtsvliegtuigen aansturen

Officier
Luchtgevechtsleider

Bekijk de vacature

HBO of WO?

Bezoek de
inhousedag

Tijdens deze dag krijg je een duidelijk beeld van de leidinggevende rol van officier bij Defensie en de bijbehorende Korte Officiersopleiding die je gaat volgen.

Stel je vragen tijdens verschillende presentaties, maak een praatje met toekomstige collega’s, los echte cases op en proef de sfeer op de campus. Tijdens de inhousedag zullen er ook wervingsvoorlichters aanwezig zijn om vragen te beantwoorden over de sollicitatie-, selectie- en keuringsprocedure.

Het traject

Tot officier

Dit is Learn to Lead, een serie waarin bevlogen studenten ons meenemen in hun opleidingstraject tot officier bij de Marine, Landmacht, Luchtmacht of Marechaussee.

Episode 1

De opkomst

We volgen onze aankomende officieren in hun eerste week op de academie: een tijd van afscheid nemen, je grenzen verleggen én de eerste stappen als militair.

Episode 2

Militaire skills

De kop is eraf. Aan het begin van de officiersopleiding gaat het er meteen stevig aan toe. Maar als je wilt leidinggeven aan anderen, moet je eerst jezelf tegenkomen.

Episode 3

Terug op de academie

De introductieperiode is voorbij, onze officieren zijn weer terug op de academie. Dit betekent dat ze officieel zijn bevorderd tot adelborsten en cadetten. Tijd voor een feestje.

Episode 4

Aan boord

Of je zeebenen hebt? Dat ontdek je maar op één manier. Onze adelborsten doen hun eerste praktijkervaring op aan boord van een schip.

Episode 5

Bivak

Militaire gezichtscamouflage op en de bossen in: de cadetten gaan op bivak. Lange dagen van tactische verplaatsingen, je eerste beveluitvoeringen en slapen onder je poncho.

Episode 6

Varen moet je leren

Onze adelborsten leren varen op grote én kleine schepen. Hoe teken je de kaart in en wie neemt de leiding op de brug? Het leven op een schip verveelt nooit.

Episode 7

Vrienden en vrijheid

Tijd voor een beetje plezier. De adelborsten en cadetten gaan sporten, de stad in, naar het boksgala en op dansles. Ook zonder ritmegevoel.

Episode 8

Mentale weerbaarheid

Onze cadetten reizen af naar de bergen voor een zware mentale beproeving. Op hoge hoogte verleggen ze hun grenzen en overwinnen ze hun angsten.

Episode 9

De eerste streep

Na weken van doorzetten ontvangen de cadetten eindelijk hun eerste streep. Maar voordat het zover is, moeten ze eerst een aantal grensverleggende activiteiten doorstaan.

Episode 10

In de collegebanken

Na alle buitenactiviteiten zou je bijna vergeten dat er ook nog gestudeerd moet worden. Onze aanstormende officieren duiken de collegebanken in en leren alles over regels, wetten en tactieken.

Episode 11

De kruisreis

Als marineofficier is varen je tweede natuur. Daarom gaan de adelborsten op kruisreis. Twee mooie weken van hevige inspanning én ontspanning.

Episode 12

Proeve van bekwaamheid

De laatste loodjes van de KMA. Onze cadetten moeten bewijzen wat ze allemaal hebben geleerd tijdens de Proeve van bekwaamheid. Met een virtueel scenario worden ze getest op hun eigen vakgebied.

Episode 13

Officierschap

Het is onze adelborsten en cadetten gelukt! De titel van officier is binnen. Samen kijken ze terug op een turbulente periode vol groei, spanning en overwinning.

1/

Nog vragen?

We helpen je graag verder

We zijn op werkdagen te bereiken van 08:00 tot 16:30 uur (vrijdag tot 12:00), maar je kunt ons buiten deze tijden natuurlijk ook een bericht sturen. We streven er altijd naar zo snel mogelijk te antwoorden!