F-16 nachtvliegen

313 tijgersquadron oefent in Polen

0

6 F-16's van het 313 'Tijger' Squadron van Vliegbasis Volkel doen momenteel mee aan de internationale oefening NATO Tiger Meet (NTM) 2018. Deze oefening duurt tot eind mei op Poznan-Krzesiny Airbase in Polen. Alle deelnemende eenheden hebben een tijger of katachtige in hun squadronembleem. Ze zijn lid van de NATO Tiger Association (NTA).

De 6 deelnemende Nederlandse F-16’s vlogen zelf naar Polen toe. Daar wordt 2 weken lang getraind met Europese jachtvliegtuigen, helikoptereenheden en een AWACS radartoestel gesimuleerde scenario’s. In totaal nemen 16 landen met 70 (jacht)vliegtuigen, 24 squadrons en 1500 militairen deel aan de NTM. Bijzonder is de Nederlandse F-16 met jubileumstaart, speciaal gemaakt voor het feit dat het 313 Squadron in november 65 jaar bestaat.

Een F-16 van het 313 Squadron met een geschilderde tijger op de staart.
Een F-16 van het 313 Squadron met een geschilderde tijger op de staart.

Waarom Tiger Meet?

Meedoen aan de Tiger Meet is belangrijk, omdat missies in crisisbeheersingsgebieden tegenwoordig plaatsvinden in een joint en combined samenwerkingsverband. Voor vliegers heeft het plannen, uitvoeren en debriefen van complexe vluchtopdrachten in grote verbanden veel trainingswaarde. Een luchtgevecht met andere gevechtsvliegtuigen levert waardevolle kennis en ervaring op voor de algehele getraindheid. Vaardigheden en kunde van de vliegers worden onder uiteenlopende omstandigheden en volgens realistische scenario’s op de proef gesteld. Ook zijn er grote oefengebieden met uitgebreide gesimuleerde dreigingssystemen waarbij inzet van wapens, tijdens dag en nacht, realistisch te trainen is.

Zelf ook een hoogvlieger worden?

Zelf ook een hoogvlieger worden?

Is het jouw droom om eigenhandig een gevechtsvliegtuig of een helikopter te besturen? Doe dan nu de vliegertest en ontdek of jij het in je hebt om het internationale luchtruim te verdedigen.

0 reacties

Laat als eerste een reactie achter.

Wil je ook reageren?

Meld je aan Inloggen

Is vliegen Iets voor jou? Word vlieger bij defensie.

Vlieger worden bij Defensie

Maak kennis met techniek bij Defensie.

Techniek bij Defensie

Populaire artikelen:

Battlegroup in Litouwen ontdooit

Lees artikel
Litouwen