Employer Support

Ben je al reservist of wil je reservist worden?

 
Een militaire functie uitoefenen, zonder je huidige baan op te geven? Het kan! Duizenden reservisten combineren hun dagelijkse werk of studie met een parttime baan binnen Defensie.

Het is dan wel gewenst of zelfs noodzakelijk dat buiten je gezin of familie, ook je civiele werkgever, leidinggevende of hoofd van je opleidingsinstituut op de hoogte is en medewerking verleent.

Inzet bij Defensie betekent voor iedereen iets anders. Voor de één is dit af en toe doordeweeks of in het weekend iets militairs doen. De ander heeft mogelijk de wens om uitgezonden te worden. In alle gevallen moet je hier goed over nadenken en van gedachten wisselen met je gezin of naaste familie. Want al valt het in de praktijk allemaal heel erg mee, inzet als reservist kost tijd en is niet altijd geheel zonder risico. Het is vooral van groot belang dat je werkgever ook op de hoogte is van jouw werkzaamheden als reservist. Hij heeft er recht op te weten of, en zo ja, welke risico’s het voor hem met zich meebrengt.

Om je werkgever volledig op de hoogte te brengen van de voor- en nadelen, kun je gebruik maken van het ServiceCentrum Employer Support Reservisten (SC ESR). De adviseurs brengen hem graag een persoonlijk bezoek voor het geven van objectieve informatie.

Terug naar overzicht

Werkgeversbijeenkomsten

Er zijn op dit
moment geen werkgeversbijeenkomsten
gepland.

Meer informatie over Employer Support?

Bezoek ons op LinkedIn en Facebook

Lees meer