Reservisten

Een militaire functie doen, zonder je huidige baan op te geven? Het kan! Duizenden reservisten combineren hun dagelijkse werk of studie met een parttime baan binnen Defensie.

Een baan als reservist geeft je de kans om militaire ervaring op te doen en te werken met een groep zeer gemotiveerde mensen. Het is tenslotte vaak een ‘extra’ functie die reservisten doen, naast hun reguliere baan of studie.

De meeste reservisten werken voornamelijk tijdens nationale operaties. Denk bijvoorbeeld aan de militaire hulp bij overstromingen en bosbranden, of de bewaking en beveiliging van strategische objecten. Maar uiteraard doen ze ook ‘groene’ oefeningen in het bos, vaak met andere eenheden van Defensie.

Er is ook een groep reservisten met een specifieke deskundigheid. Dat zijn bijvoorbeeld tolken, juristen, ingenieurs, cyberreservisten of deskundigen op allerlei andere vakgebieden die van grote waarde kunnen zijn in missiegebieden in het buitenland, of tijdens rampenbestrijding in Nederland.

Kijk hieronder wat jouw mogelijkheden zijn als reservist bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht! Ben jij specialist op het gebied van cyber? Kijk dan de mogelijkheden voor jou zijn als cyberreservist!