Computers, netwerken en ICT

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder informatie- en communicatietechnieken. Ook bij Defensie is het een onmisbaar onderdeel dat je zowel bij de Marine, Landmacht als de Luchtmacht vindt.

Als ‘verbindelaar’ zorg je ervoor dat alle informatie tijdig bij de juiste personen terechtkomt. Bij de Marine verzorg je via computernetwerken en satelliet- en radioverbindingen de communicatie met schepen, vliegtuigen, onderzeeboten, marinierseenheden en de wal. Binnen de Landmacht maak jij als 'verbindelaar' het gebruik van hoogwaardige ICT-technologie mogelijk. Deze hoogwaardige ICT-technologie bestaat o.a. computersystemen, radio’s, telefoons en satellietsystemen. De Landmacht investeert daarnaast in de nieuwste hoogwaardige ICT-technologie en als verbindelaar blijf je jezelf daardoor continue ontwikkelen.

Bij de Luchtmacht vind je binnen Communicatie en Informatie Systemen (CIS) drie eenheden die zich bezighouden met telecommunicatie, automatisering en grondgebonden radar- en verkeersleidingsystemen: het CIS Coordination Centre, CIS Operations en CIS Maintenance. Als er op ICT-gebied nieuwe ontwikkelingen zijn, heeft CIS die systemen gegarandeerd als eerste in huis.