Deflab

// night vision goggles

Nachtkijkers scheppen licht in de duisternis

night vision goggles

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet. Het klinkt misschien simpel maar in sommige situaties is dit letterlijk van levensbelang voor onze militairen. Door de vijand wél of eerder te kunnen zien, ben je tactisch in het voordeel. En de juiste technologie kan dat mogelijk maken.

Binnen Defensie gebruiken de Special Forces van het Korps Mariniers (NL MARSOF) diverse NVG's: Night Vision Goggles. Ze lijken nog het meest op een kleine verrekijker en kunnen op de helm van militair worden bevestigd. Zodra het donker wordt, klapt de militair zijn kijkers naar beneden en tast niet langer in het duister.

Bino vs Quattro

De meeste NVG's die Defensie gebruikt zijn 'Bino's', van binoculair: met twee ogen tegelijk kijken. De gebruiker kan er daarbij voor kiezen om beide kijkers anders af te stelllen, zodat hij met zijn ene oog scherp ziet op korte afstand en met zijn andere oog objecten die verder weg zijn scherp kan waarnemen.

Daarnaast oefent Defensie ook met zogenaamde 'Quattrogoggles', waarbij de militair via vier kijkers letterlijk een breder beeld van de omgeving krijgt zonder steeds zijn hoofd te hoeven draaien. Best prettig met een helm van ruim 5 kilo op...

goggles
goggles
goggles
1

Onze techniek straks ook in jouw handen?

Bekijk onze technische vacatures