Als Logistiek Medewerker

Aan de slag bij Defensie

Heb jij je VMBO-diploma op zak of bijna je MBO-opleiding afgerond? En wil je uitdagende logistieke taken uitvoeren in binnen- en buitenland? Word dan Soldaat Logistiek/Bevoorradingsspecialist of Soldaat Chauffeur bij Defensie.

Vrouw bestuurt een vrachtwagen

Benieuwd naar je mogelijkheden?

Bekijk vacatures

Als Soldaat Logistiek/Bevoorradingspecialist ben je verantwoordelijk voor de opslag, het beheer en de distributie van militaire basisbehoeftes als voeding, brandstof, munitie en materieel. Zonder jouw inzet staan je collega’s dus letterlijk stil. De ene dag maak je een Scania met wissellaadsysteem transportklaar, de andere dag sta je in het veld om je collega’s van de infanterie van munitie te voorzien. Of haal je misschien wel pallets met gevechtsrantsoenen uit een C-130 transportvliegtuig in Mali.

Als logistiek medewerker bij Defensie werk je dus in een enorm dynamisch en veelzijdig vakgebied. En vanwege de bijzondere aard van je functie word je ook militair opgeleid. Zo leer je net als je collega’s van de infanterie omgaan met wapens en weet wat je moet doen als jouw compound wordt aangevallen door de vijand. Daarnaast staan er geregeld sportlessen in je agenda om je fysiek in topvorm te houden.

Als Soldaat Chauffeur ben je verantwoordelijk voor opslag, beheer, vervoer en distributie van allerlei goederen en materieel. Ook zorg je als chauffeur voor het militaire voertuig waar je in rijdt. Daarnaast voer je algemene militaire taken uit, zoals beveiliging en camouflage. 


Bekijk hieronder de Mean Machines-reportage. Rij jij binnenkort ook in een van onze Scania’s?

Man kijkt vanuit een tank

Nog geen rijbewijs? Haal ‘m gratis bij Defensie!

Lees meer

Wil je aan de slag als Soldaat Chauffeur, maar heb je nog geen rijbewijs B? Geen probleem: als je bij Defensie komt werken kun je op onze kosten je rijbewijs halen. We vergoeden tot een maximum van 40 rijlessen. Daarnaast zit een aanvullende rijopleiding voor je vrachtwagenbewijs bij je opleidingstraject inbegrepen.

Het verhaal van Thom

Logistiek bij de rode baretten
Thom
Vacatures