Tekstversie Paspoort spel

Bij het paspoortspel maak je kennis met de paspoortcontrole, een taak van de Koninklijke Marechaussee. Je leert wat belangrijk is en waar je op moet letten tijdens de paspoortcontrole door middel van een spel. Jij bepaalt of je reizigers wel of niet doorlaat.
Concentratie, observatie, objectiviteit en precisie zijn woorden die jouw functie bij de paspoortcontrole omschrijven. Niet alleen het getoonde paspoort, maar ook het gedrag van een passagier bepaalt of je hem of haar doorlaat bij de paspoortcontrole. Je hebt slechts enkele seconden om hierover te beslissen, omdat er anders lange rijen ontstaan. Let goed op oogcontact, gedrag, opvallende kleding en natuurlijk of de papieren in orde zijn. Het is belangrijk om altijd scherp te blijven en je niet te laten leiden door jouw vooroordelen.
Tijdens de intensieve, éénjarige opleiding tot wachtmeester bij de Koninklijke Marechaussee krijg je alle kans om je te ontwikkelen (Vacature wachtmeester algemeen opsporingsambtenaar). Er wordt in de opleiding aandacht geschonken aan onder andere je concentratie, reactiesnelheid en beoordelingsvermogen.